Iplody.cz se mění na Inatur.cz nový web a lepší služby pro vás. Všichni registrování zákazníci si mohou zresetovat svá hesla.

Bílá valašská kyselice

Bílá valašská kyselice

Časová náročnost: 30 minut 

Co budete potřebovat: 

  • Kysané zelí 
  • Ghí
  • Cibuli 
  • Bobkový list 
  • Nové koření 
  • Mrkev 
  • Celer 
  • Vejce 
  • Klobásu (ideálně šunkovou) 
  • Smetanu na vaření 
  • Houby  

V hrnci nechejte rozehřát ghí, na kterém orestujte očistěnou a nadrobno nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidejte očistěnou a na kostičky nakrájenou mrkev a celer, na kolečka nakrájenou klobásu, koření, zelí bez nálevu a osolte. Zalijte vodou a nechte vařit do změknutí zeleniny. Sušené houby vložte do misky, zalijte vlažnou vodou a po jejich změknutí přidejte do polévky. Přilijte smetanu, rozšlehané vejce, dosolte a nechte ještě zhruba 10 minut vařit.