Od 1.12. do 6.12. sleva 10% v naší prodejně v Hustopečích. Využijte slevu na celý sortiment v naší kamenné prodejně. Sleva se nevztahuje na již zlevněné produkty.

Hemenex s cibulí a parmezánem

Hemenex s cibulí a parmezánem

Ham and eggs (česky hemenex) je snadné a výborné jídlo, které se skvěle hodí jak k snídani tak i k večeři. Pokud už klasiku s vajíčky nemůžete ani vidět, můžete vyzkoušet tento recept. V hemenexu se snoubí chutě cibule a parmezánu a s proteinovým chlebem se jedná o pokrm nabitý bílkovinami.

Co budete potřebovat:

  • 4 plátky kvalitní šunky
  • 2 vejce
  • ½ cibule
  • Lžičku ghí
  • Strouhaný parmezán
  • Proteinový chléb

Postup:

Cibuli očistěte a nakrájejte najemno. Na pánvičce rozehřejte ghí a přidejte připravenou cibulku. Nechte ji zesklovatět.

Následně cibuli z pánvičky dejte pryč a místo ní na pánvičku rozložte plátky šunky a rozklepněte vajíčka. Na vajíčka nasypte připravenou cibuli a vše posypte nastrouhaným parmezánem. Snižte teplotu a pod pokličkou nechejte cca 4 minuty.

Výsledkem by měl být tuhý bílek a tekutý žloutek. Hemenex není třeba solit, protože šunka i parmezán již sůl obsahují. Podávejte s proteinovým chlebem.

Dobrou chuť!