Iplody.cz se mění na Inatur.cz nový web a lepší služby pro vás. Všichni registrování zákazníci si mohou zresetovat svá hesla.

Rajská omáčka s hovězím masem a penne

Rajská omáčka s hovězím masem a penne

Rajská omáčka je typická pro českou kuchyni a lze připravit na mnoho způsobů. I když jí všichni škatulkujeme do kaloričtějších pokrmů, snadno si jí můžete připravit i v odlehčené verzi. Pokud knedlík nebo těstoviny vyměníme za kojakovou přílohu, tak hned budeme mít low carb rajskou.

Časová náročnost: 30 minut

Co budete potřebovat:

  • Konjakové penne Usui
  • Hovězí plec
  • Olivový olej
  • Rajčatový protlak
  • Rýžovou mouku
  • Mrkev
  • Cibuli
  • Celer
  • Česnek
  • Petržel
  • Ocet
  • Koření (hřebíček, bobkový list)
  • Sůl

Postup:

Očištěnou zeleninu s masem zalijte 1,5 litrem vody a vařte do měkka. Na olivovém oleji orestujte cibuli (nadrobno nakrájenou), protlak, chviličku restujte a zasypte rýžovou moukou. Povařte zhruba půl minuty. Potom přidejte vývar z masa, sůl, ocet a hřebíček. Vařte cca půl hodiny. Omáčku přes síto propasírujte a rozmixujte. Servírujte maso nakrájené na plátky s konjakovými penne. 

Dobrou chuť!