Iplody.cz se mění na Inatur.cz nový web a lepší služby pro vás. Všichni registrování zákazníci si mohou zresetovat svá hesla.

Pečený losos s konjakovým salátem

Pečený losos s konjakovým salátem

Tento recept je nejen skvělý pro každého, kdo si nestíhá připravit zdravou večeři nebo oběd, ale hodí se také pro redukční režim nebo jen tak pro odlehčení jídelníčku. Losos je skvělým zdrojem bílkovin, omega-3 mastných kyselin, draslíku a vitamínů skupiny B. Konjakové špagety s minimálním obsahem sacharidů jsou zase bohatým zdrojem vlákniny glukomanan.

Ingredience pro 1 osobu:

Jak na to

Troubu zahřejte na teplotu 200°C. Na plech dejte alobal. Filet z lososa osušte papírovou utěrkou, potřete trochou olivového oleje a pečte 4-6 minut. Mezitím smíchejte konjakové špagety, vámi zvolenou zeleninu a zakápněte olivovým olejem. Pokud máte více času, můžete jemně prohřát na pánvi. Vyjměte lososa z trouby a můžete servírovat. TIP: Na závěr posypte nastrouhaným parmazánem.